Sommarboktips!

Innehåller annonslänkar till Bokus, BookBeat och Nextory

Nu är det sommar med semestrar och ledigheter! Det bästa med det är väl all underbar sommarläsning!

Här kommer lite boktips med kvinnohistoriskt tema.

Glöm inte erbjudandet från BookBeat där du med rabattkoden Kvinnohistoria får 40 dagar gratis lyssning istället för de vanliga 30!

Historiska romaner

Lisa och Lilly

Mian Lodalen

Denna berättelse om ung kärlek i det tidiga 1900-talets Stockholm är levande och så vackert berättad. De känslor som Lisa och Lilly känner för varandra är inte accepterade i den tid och det samhälle de lever i. Både i romanen och i den sanna historien den bygger på, har deras kärlekshistoria ett tragiskt slut.

Finns på Bokus Nextory BookBeat

Den konserverade änkan

Helene Gullberg

En mustig roman som utspelar sig i 1700-talets Stockholm. Huvudperson är Sara Haupt, gift med den berömda möbelskaparen Georg Haupt. När Georg dör och Sara blir änka så förändras både hennes liv och hennes möljligheter.

Finns på Bokus Nextory BookBeat

Sommaren på Park Avenue

Renée Rosen

En mysig sommarroman! Den unga Alice Weiss börjar jobba på tidningen Cosmopolitan i New York. Tidningens chefsredaktör är den legendariska och skandalösa författaren Helen Gurley Brown. En roman som påminner om Sex and the City

Finns på Bokus Nextory BookBeat

Bomullsängeln

Susanna Alakoski

Första delen i Alakoskis svit av historiska romaner som utspelar sig i Vasas bomullsindustri. Ett porträtt av den unga kvinnan Hilda som blir en otroligt fångande berättelse om kvinnors möjligheter, rättigheter och om kvinnors arbete.

Finns på Bokus Nextory och BookBeat

Faktaböcker

Kvinnor i strid

Anna Larsdotter

En välskriven bok med ett kvinnohistoriskt tema som sällan kommer fram om kvinnor som aktivt deltagit i strid på olika sätt. Väldigt informativ och mycket läsvärd!

Finns på Bokus, Nextory och BookBeat

Jag måste när ingen annan vill

Karin Milles

Denna bok grep tag om mig på riktigt. Här får vi möta Sophie Sager, kvinnan som hade huvudrollen i det Sagerska målet. Hon var ett offer för misshandel som mot alla odds stod upp för sin rätt och långt innan Metoo, tog sin gärningsman till rätten. Målet 1800-talets mest sensationella svenska rättegång och den här boken beskriver både fallet och personen Sophie Sager på ett mycket målande sätt.

Länkar till Bokus Nextory och BookBeat

Valkyria – vikingatidens kvinnor

Johanna Katrin Fridriksdottir

Lärorikt och nyanserande om vikingatidens kvinnor. En viktig bok om en historisk era som dras med myter och falska föreställningar om hur det egentligen var.

Länk till Bokus

Biografier

Den motvilliga feministen

Sara Heyman

Biografi om sjuksköterskan och högerkvinnan Bertha Wellin som för 100 år sedan blev en av de första fem kvinnorna att väljas in i Riksdagen

Bokus Nextory och BookBeat

Barrikaden valde mig

Kristina Lundgren

En av mina favoritbiografier som trots att den har några år på nacken är mycket läs- eller lyssningsvärd! Om Ada Nilsson, en radikal läkare och aktivist som fick stor betydelse i kampen för kvinnors rättigheter.

Nextory BookBeat

Ulla Winblad: Liv och legend

Rebecka Lennartsson

Berättelsen om Maria Christina Kiellström (1744 1798), flickan som växte upp i Stockholm och genom Bellmans visor blev en sexsymbol för en hel era. En välskriven och välresearchad bok om ett spännande kändisöde i 1700-talets Sverige.

Länk till Bokus

Var vid gott mod

Annika Persson

Var vid gott mod : en bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström

Bokus BookBeat

One thought on “Sommarboktips!

  1. Pingback: Mera böcker! 10% på Bokus 23-25 juli! | Kvinnohistoria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s