Boktips till jul

Innehåller sponsrade länkar

Här kommer lite bra boktips för den som letar efter kvinnohistoriska julklappar!

Vad sägs om en fin porträttbok med fantastiska illustrationer av stjärnorna Maria Persson och Nils Hjort. De har tidigare publicerat sig på kontona @dagensdam och @idagihistorien på Instagram. Nu har de skrivit en fin bok tillsammans som passar perfekt under julgranen! Finns att köpa på Bokus

En annan bok som ger 200 porträtt av svenska kvinnor är Märkvärdiga svenska kvinnor: 200 kvinnor som förändrat våra liv av Lisbeth Larsson. Porträtten är hämtade från Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Köp boken här!

En annan favorit som kommit i år är Tisdagar med Tolfterna av Lisbeth Håkansson Petre. Den ger en bild av kvinnors vardag och hur de kunde organisera sig och mötas över klassgränser för att utbyta erfarenheter. Mycket intressant! Går att köpa här!

En bok som ger lite mer översikt och som handlar mer om kvinnohistoria i allmänhet är antologin Kvinnornas plats i historien red. Hans Albin Larsson. Även den finns att köpa på Bokus

Här finns också tips på barnböcker

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s