10 januari

Händelser

10 januari 1810 lyckades kejsar Napoleon få sitt äktenskap med Joséphine de Beauharnais upplöst, eftersom hon inte kunde få barn.

10 januari 1845 påbörjade poeterna Elizabeth Barrett och Robert Browning sin korrespondens. De skulle senare, under dramatiska omständigheter, rymma och gifta sig i hemlighet.

10 januari 1859 fick Amalia Eriksson i Gränna tillstånd att bedriva sockerbageri för att försörja sig och sin dotter efter att hennes make dött. Företaget utvecklades väl då hon tillverkade en populär ny sorts randiga karamellstänger som kallades polkagrisar.

10 januari 1917 började en grupp suffragetter demonstrera för kvinnlig rösträtt utanför Vita Huset där president Woodrow Wilson fanns. Gruppen kallades för The Silent Sentinels eftersom de var tysta och använde plakat för att få fram sitt budskap. Gruppen organiserades av suffragetten Alice Paul som tidigare bott i England och lärt nya metoder av suffragettrörelsen där. Kvinnorna protesterade 6 dagar i veckan i ca 2,5 års tid och utsattes för både trakasserier och tortyr under den perioden från myndigheterna

Födda

10 januari 1480 föddes Margareta av Österrike, regent och ståthållare i Nederländerna från 1507 till 1530, som efterträdare till sin bror. Hennes liv var dramatiskt. Hon blev flera gånger bortgift och senare änka för att stärka Habsburgs ställning.

10 januari 1820 föddes amerikanska skådespelaren och teaterägaren Louisa Lane Drew, anmoder till skådespelarfamiljen Barrymore bl a Drew Barrymore.

10 januari 1870 föddes feministen och aktivisten Maud Younger, som bl a organiserade fackföreningar efter jordbävningen i San Francisco 1906

10 januari 1876 Christina Nilsson, Författare

10 januari 1890 föddes Pina Menichelli, italiensk stumfilmsstjärna som i Italien räknas som en av filmens första divor.

10 januari 1898 föddes amerikanska forskaren Katharine Burr Blodgett. Hon var första kvinna i USA att doktorera i fysik. Hon uppfann lågreflekterande glas vilket fick mycket stor betydelse för tillverkningen av glasögon, mikroskop och kameror.

10 januari 1903 föddes Ilse Schneider-Lengyel, tysk fotograf, konsthistoriker, etnolog , surrealistisk poet, essayist och litteraturkritiker. Det första mötet för det litterära sällskapet Grupp 47 ägde rum i hennes hus.

10 januari 1903 föddes Dame Barbara Hepworth, brittisk skulptris

10 januari 1905 föddes tyska matematikern Ruth Moufang

Döda

Gillar du innehållet i våra kanaler? Bjud på en kaffe! Swisha 20 kronor till 070-693241

Advertisement

One thought on “10 januari

 1. Što biste napravili da imate kujicu Noah-a? — Homunizam

  Iako sam kao dijete imao psa, i muške i ženske, nisam primijetio da se kujice kod parenja ponašaju kao mužjaci, a ni obratno. Psi koje sam tada imao redom su živjeli na dvorištu i spavali u svojoj psećoj kućici – a ne na kauču dnevnog boravka. Ni jednoga nisam morao izvoditi na sranje i pišanje. […]

  Što biste napravili da imate kujicu Noah-a? — Homunizam
  Što biste napravili da imate kujicu Noah-a?
  3h sedan

  Iako sam kao dijete imao psa, i muške i ženske, nisam primijetio da se kujice kod parenja ponašaju kao mužjaci, a ni obratno. Psi koje sam tada imao redom su živjeli na dvorištu i spavali u svojoj psećoj kućici – a ne na kauču dnevnog boravka. Ni jednoga nisam morao izvoditi na sranje i pišanje. I svaki od njih je bio zadovoljan, odn.zadovoljna. Mogu reći da se danas lako sprijateljim gotovo sa svakim nepoznatim psom, i da me uvijek radoznalo ponjuše i zavrte repom. Možda su ovi salonski psi drukčiji, ali mužjak je uvijek bio mužjak, a kuja uvijek kuja. Dolazili su uvijek isključivo u te dvije kategorije. Svaki je nepogrešivo znao iz koje je kategorije. Iz tog razloga mi je ovo s Noah-om, što ću ispričati… bolesno.

  Podizanje potomstva druge vrste umjesto svoje
  Priznajem da ne znam kako je to sakupljati pseća govna s izvrnutom plastičnom vrećicom. Meni zapravo cijela stvar izgleda izvrnuto: sve više je pasa – a sve manje djece. Kao da ljudi podižu mladunčad druge vrste umjesto svoje. Uvrnuto više nego vrećica.

  Hajmo hipotetski, što da imate kujicu koja se nikad ne tjera i mrzi mužjake iz dubine gubice – toliko da želi postati jedan od njih. Recimo da umjesto ”tradicionalnog” parenja (ima li još kakvo drugo?), ona liže druge kujice i pokušava ih naskakivati. Velim, nisam nikada vidio takvo nešto, ali ajde da zamislimo.

  Kujica Noah
  Recimo, vaša se kujica više ne odaziva kad ju pozovete ”Dalija, fiju-fiju” (to vi tako fućkate). Pomislite da nešto nije u redu s njom. Onako, psihički. A Dalija je iz finog legla. Četvrtog. Nije to neko ime na slovo A. Isprobavajući razna dozivanja, vidite da se odaziva jedino kad ju pozovete ”Noah”, s tvrdim ”H”.

  Što da radite? Svaki moderni veterinar kojeg ste konzultirali kaže da joj se moraju odrezati sve sise. Kažu, to će onda kujicu Noah-a usrećiti, a i olakšati joj naskakivanje drugih kuja.

  Naime, najnovija je znanost da joj krenete mijenjati kromosome. Za razliku od ljudskih 46, imat ćete puno više posla: vaša Noah ima 78 kromosoma. Sva sreća da nemate riječnu račicu za kućnog ljubimca – jer ima 116 kromosoma.

  Kujica Noah ima suštinski problem. Sva je inače naizgled normalna, samo nema famozni Y kromosom, za razliku od mužjaka. Da bi vaša kujica Noah bila sretna životinja, morate ju šopati s mužjačkim hormonima – u nadi da će to nekako prebaciti jedan njen X-kromosom u poželjni Y-kromosom. Eventualno prvo u jednoj tjelesnoj stanici, a onda biste nastavili šopanjem do zadnje tjelesne stanice.

  Za vašu Noah je sva ova nesreća započela s lutrijom njena začeća: ili se u žensku X-jajnu stanicu probije Y-spolna stanica iz muškog sjemena, ili X-stanica. Spol se ipak ne ”dodjeljuje” po želji u općinkom sudu u Zlataru, nego od prvog fotonskog bljeska sjedinjanja dviju spolnih stanica – kada je definitivno određen spol. Dalje se taj početni uzorak (XX ili XY) diobom prenosi na sve tjelesne stanice.

  Da se jedan X-kromosom naknadno zamijeni s Y-kromosomom – to još nikome nije uspjelo. Čak niti s manje kromosoma – ali treba slijediti znanost i biti uporan u vjeri. I tako vi nastavljate hraniti kujicu mužjačkim hormonima. Rezultat je jedino da je dobila gušću dlaku, veću dozu agresivnosti i izrezbaren trbuh od operacija odstranjivanja dva reda sisa. Ali iz nepoznatog razloga, nikako da joj naraste penis – da bi kujica Noah mogao uspješno naskakivati standardne kujice.

  U međuvremenu svojoj kujici jedino možete pomoći s psećim dildačima i stremenima koji će držati umjetnu mužjačku opremu na pravoj poziciji.

  Dobra stvar je da za svoju kujicu Noah-a imate moralnu podršku George-a Soros-a. On preferira isključivo takve pse. To je velika pomoć kad se Noah odjednom zaželjela štenaca. Ono s promjenom kromosoma nije još izgradilo penis. A potreba za imati leglo sa štencima se kod Noah-a pojavila iznenada. I to isključivo za muškim štencima. Kako klinč dviju kuja nikako da rezultira sa štencima, jedino rješenje je onaj veterinar iz Zlatara. Nema druge nego da preko njega odete u Kongo po štence.

  Priznajte, nikada niste mislili da će držanje kućnih ljubimaca biti tako zahtjevno.

  Jeste li primijetili da psi dolaze samo kao muški i ženski?
  I da rezanjem muda mužjak ne postane ženski
  Uglavnom mirna depopulacija s obje strane starosnog spektra
  Budimo na čistu – i Covidcjep i transgenderizam su dio istog plana za ”konačno rješenje” prema Georgia Guidestones.

  Covidcjep treba ”riješiti” stariju, istrošenu, debelu i bolesnu populaciju.
  Transgenderizam treba pomoću kemijskog i svakog drugog kastriranja osigurati da se najmlađa populacija ne razmnožava. Ako ne mogu dohvatiti psihijatrijski zdravu mladu fertilnu populaciju, onda ju steriliziraju kroz obavezu cijepljenja zbog zadržavanja posla i studiranja. Kemijska kastracija i odstranjivanje ženskih/muških reproduktivnih organa rezultira sterilnošću: nema potomstva, ni popravnog.
  Uglavnom mirna depopulacija se obavlja s obje strane starosnog spektra.

  Kod tete sutkinje u Zlataru
  Da je kujica Noah slučajno ljudsko biće, izgledala bi kao jedna od ove dvije na slici.

  Kad ove dvije narastu i požele žive igračke, uvijek imaju Kongo i onu tetu sutkinju u Zlataru. Možda se varam, ali zašto mislim da je teta-sutkinja a ne tetec-sudac? Podložan sam stereotipima, pa zato pretpostavljam – a i zato jer mogu.

  Webbplatsrubriksuzana monika onsdagen den 11 01 23 UKAZANJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE U GALI KOD SINJA Nedugo nakon što se Gospa ukazala u Međugorju dogodilo se još jedno samo dvije godine poslije, 27.8.1983. godine. Što je sve prethodilo ovom čudesnom događaju ispričala je Kata Mravak, jedna od vidjelica. ”Morate se voljeti, morate se radovati i trpjeti radi mojih planova. Kako vas ljubim, kako vas nježno gledam, kako vas od srca blagoslivljam… Ja sam Bezgrešno začeće…” Riječi dvanaestogodišnje Ivane Tomašević, učenice šestog razreda, zapisao je prije trideset godina don Petar Šolić, a djevojčica je svjedočila kako joj je ovo povjerila Gospa. Bila je to jedna od poruka Žene u plavom plaštu, koje su počevši od subote 27. kolovoza 1983. pune tri godine u Galu privlačile tisuće vjernika. Komunističke vlasti pokušale su, posebno silom, spriječiti ljude da dolaze, ali nisu uspjeli, vjernici su se danju i noću uspinjali na brdo, i tako je ostalo do danas, do ove subote kad će se obilježiti trideset godina ukazanja i ostalih čudesnih događaja zabilježenih tih godina. Petnaestak osoba Gospu je na Osoju, šumarku u zaselku Tomaševići u Gali najprije vidjelo četvero, pa sedmero djece, a do kraja fenomena izjave je dalo petnaestak osoba koje su doživljavale različite natprirodne pojave. Splitsko-makarski nadbiskup dr. Frane Franić, osnovao je komisiju od nekolicine iskusnih teologa koji su ispitivali svjedoke i zapisivali događaje, a iz zaključka koji se čuva u Nadbiskupskom arhivu može se zaključiti kako je bio prilično blagonaklon prema vjerskom zanosu hodočasnika, posebno jer se dvije godine ranije Gospa ukazala i u Međugorju sa sličnim porukama: tražila je molitvu, pokoru, obraćenje, mir, pomirenje… Žena u crnome Bilo je to na rođendan moga najmlađega sina Anđelka, rano popodne, a starija dica Tonči, Nedo, Ivica i Jurica igrali su se na Osoju. Odjedanput Jurica koji je ima osam godina uleti u kuću i viče: ‘Vidili smo ženu u crnome, a ja san joj reka; ako si s Božje strane ajde s nama, ako nisi s Božje, biži. Ona se samo smijala i nešto nam rekla, ali nismo razumili.’ Ostala dica su vanka plakala, a mi smo se skupili i išli gori. Baba Ana se uspela naviše i kad je prolazila kroz lazu Anita i Ivana počela su skrikat da eto žena prid njon i da prolazi kroz nju. Baba ništa nije vidila. Klekli smo i počeli molit, a dica su povikala: ‘Eno je, ista Gospe Sinjska, s krunon na glavi!’ Popodne se pronija glas i narod je počeja dolazit svaoklen. Izašlo je u ‘Slobodnoj’, narod je nagrnija, došla je milicija i počela tirat i tuć ljude, ali ko će narod zaustavit. Dica su je svaki dan viđala, a deveti dan Gospe je progovorila maloj Verki Mravak – ispričala je skraćenu kronologiju Dinka Tomašević (59), a otada su o ukazanjima u Gali ispisane stranice i stranice crkvenih dokumenata, ploče na oltaru na Osoju svjedoče o ozdravljenjima i zahvalama za primljene milosti, a često svraćaju i autobusi s međugorskim hodočasnicima. Male vidioce u zaštitu je uzeo Mile Brčić (92), časna starina, kojemu su se djeca rado povjeravala: Jedan dan Gospe je dicu povela priko brda i kad bi oni došli bliže, ona bi se pojavila malo dalje, i tako par kilometara sve do Baljkovca, a da se nigdi nisu očeprljala po stinama i drači. Kad je mali Ivica Tomašević pita zašto je tako, ona je rekla: ‘Jer neki od vas imaju grijeha, a Bog i grijesi ne mogu stati skupa.’ Je l’ to točno? Je, pitaj svakoga fratra, točno tako će ti reć. U tri desetljeća zapisane su brojne bilješke vidjelica Galjske Gospe Jedan dan mene povede mala Ivana gori, da vidin i ja šta je. Došli smo, počeli molit krunicu i mala je umukla, problidila. Opipan joj kucavicu, srce ne tuče. Ka mrtva. Kad odjedanput vrati joj se boja, ona skoči i ode kući, kaže, ugledala je Gospu… A ukazanja su doživljavali i stariji, najviše ih je imala Kata Mravak (76). Sve je počelo kad se s mužem Andrijom uspela na Osoj gdje su ljudi molili. Sjajna kugla Vidila sam ka neku malu zvizdu, kuglu sjajnu. Išla san je uvatit, a ona mi biži. Drugi dan san vidila plašt i krunu u zraku, a onda i djevojčicu svu u zlatu s krunon na glavi. Išli smo svaki dan gori s drugin sviton, a dica koja su viđala Gospu vikala su: molite, molite! Milicija je odvela malu Anđelku Jagnjić, imala je tada 19 godina i osudili su je na 15 dana zatvora jer je pozivala ljude da mole… Svašta su nam radili. I nakon par dana bili smo gori. Molili smo, i ja opet ugledan Gospu, pruža mi krunicu, ja pružin svoju, a ona mi je blagoslovi, i nju i ovu bilu maramicu. Rekla mi je: ‘Ne bojte se dico, ja sam s vama!’ Narod je nagrnija, svi su tili taknit tu krunicu, evo je – pokazuje nam Kata, koja je imala dvadesetak viđenja, a jednom ju je, priča, Gospa provela kroz Raj, Čistilište i Pakao. – Tu lipotu ne mogu opisat: lipe plavkaste oči, na glavi uvik bili veo, a na njoj plavi ogrtač, uvik zakopčan. Kad se ona pojavi, nestalo bi svega oko mene – svjedoči Kata. Ne boj se, ja sam Bezgrešno začeće Devetogodišnjoj djevojčici Verki Mravak Bogorodica je prvoj progovorila. Sjeća se: Išla sam gori ka i svi, molili smo i u jednom trenu, malo poviše od mjesta gdje smo klečali sam je ugledala. Na oblaku, u plavom, s bijelim velom. Zazvala me da dođem bliže. Rekla mi je: ‘Ne boj se, ja sam Bezgrešno začeće.’ A šta sam ja znala, bila sam curica, priplašila sam se. Vidjela sam je još dosta puta, ne znam koliko. To je obilježilo moj život, to je čudesno iskustvo – ispričala nam je Verka koja s obitelji živi u Njemačkoj, a na Osoje dolazi svakog ljeta. Du har skickat da ovo je shitspost pise facebook 11:30 Du har skickat STATISTIK GATE Avslöjad: Länder med de bästa hälso- och sjukvårdssystemen, 2021 Sophie IrlandSophie IrlandStatistik GateDen 27 april 2021 Sydkorea har de bästa hälso- och sjukvårdssystemen i världen, det är enligt 2021 års upplaga av CEOWORLD-tidningen Health Care Index, som rankar 89 länder enligt faktorer som bidrar till den allmänna hälsan. Ytterligare två asiatiska nationer var bland de 10 bästa 2021: Taiwan (andra plats) och Japan (femte). När det gäller europeiska länder upptar de SEX av de tio bästa platserna i årets ranking: Danmark (3: e plats) Österrike (4: e plats), Frankrike (7: e), Spanien (8: e), Belgien (9: e) och Storbritannien 10: e plats. Av de 89 undersökta länderna kommer Sydkoreas sjukvård på 1: a plats på listan med 78,72 av 100 på hälso- och sjukvårdsindexet. I motsatt ände av spektrumet, med en poäng på 33.42, toppar Venezuela listan över de länder med de sämsta sjukvårdssystemen för 2021. Hälso- och sjukvårdsindexet är en statistisk analys av den övergripande kvaliteten på hälso- och sjukvårdssystemet, inklusive hälso- och sjukvårdsinfrastrukturen. hälso- och sjukvårdspersonal (läkare, vårdpersonal och annan hälso- och sjukvårdspersonal) kompetenser; kostnad (USD per capita); tillgänglighet av kvalitetsmedicin och regeringens beredskap. Det tar också hänsyn till andra faktorer, inklusive miljö, tillgång till rent vatten, sanitet, regeringens beredskap att införa påföljder för risker som tobaksbruk och fetma. Rankingen tittar på 89 länder runt om i världen på fem olika hälsovariabler. Länder med de bästa hälso- och sjukvårdssystemen, 2021 Rang Land Hälso- och sjukvårdsindex (totalt) Infrastruktur Yrkesverksamma Kostnad Medicin tillgänglighet Regeringens beredskap 1 Sydkorea 78.72 87.16 14.23 83.59 82.3 87.89 2 Taiwan 77.7 79.05 13.06 78.39 78.99 65.09 3 Danmark 74.11 90.75 30.01 82.59 92.06 96.3 4 Österrike 71.32 86.18 20.25 78.99 88.23 91.8 5 Japan 70.73 78.77 21.6 74.88 74.18 93.2 6 Australien 67.99 92.58 17.37 96.22 67.51 89.91 7 Frankrike 65.38 77.86 13.24 71.82 55.1 81.38 8 Spanien 64.66 86.28 34.25 75.81 83.82 96.8 9 Belgien 64.63 72.48 24.51 68.68 64.78 94.9 10 Storbritannien 61.73 88.63 14.66 75.61 90.25 88.41 11 Nederländerna 60.16 79.09 13.56 69.93 67.29 85.03 12 Finland 59.6 77.76 13.41 68.97 59.65 84.59 13 Thailand 59.52 98.7 29.05 94.99 98.74 96.1 14 Tjeckien 57.96 76.39 14.96 67.47 71.33 88.86 15 Norge 56.71 79.73 21.24 68.59 75.73 92.6 16 Nya Zeeland 54.86 86.58 16.55 71.23 73.86 89.51 17 Tyskland 52.3 78.93 13.6 66.04 60.94 85.68 18 Schweiz 52.25 77.77 16.4 65.42 69.68 89.49 19 Indien 52.1 74.2 17.84 63.51 97.84 89.98 20 Förenade Arabemiraten 51.99 68.21 14.95 60.36 55.08 88.74 21 Israel 50.15 73.53 13.84 62.22 74.19 87.72 22 Portugal 49.58 98.3 14.25 75.25 83.54 87.95 23 Kanada 48.64 62.39 16.89 55.73 52.91 89.75 24 Singapore 48.54 82.67 13.35 66.15 81.98 81.63 25 Ecuador 48.27 69.37 45.24 59.16 66.11 98.2 26 Grekland 48.13 96.87 19.39 86.79 98.21 91.2 27 Argentina 47.15 78.03 20.31 63.08 75.19 92.1 28 Sverige 46.24 70.06 25.05 58.53 62.6 95.1 29 Mexico 45.84 75.2 21.56 60.99 66.54 92.7 30 USA 45.62 84.18 13.1 65.52 76.28 76.21 31 Litauen 45.3 83.43 14.65 64.98 85.77 88.38 32 Estland 45.3 71.12 42.86 58.62 64.48 97.8 33 Qatar 45.29 67.54 51.28 56.77 60.69 98.5 34 Malaysia 45.1 64.17 15.05 54.94 52.11 88.89 35 Colombia 44.72 78.39 19.88 62.1 74.03 91.7 36 Hongkong 44.55 98.1 14.71 66.02 64.34 88.47 37 Italien 44.43 83.38 23.66 87.03 98.43 94.3 38 Filippinerna 43.06 85.38 13.2 64.9 72.19 80.68 39 Uruguay 42.99 64.37 41.72 54.02 55.79 97.5 40 Sri Lanka 42.92 71.54 16.25 57.69 53.28 89.48 41 Iceland 42.5 65.97 13.64 54.61 47.94 85.9 42 Croatia 42.31 88.12 14.15 72.84 91.25 87.87 43 Jordan 41.99 76.84 25.14 59.97 74.42 95.4 44 Chile 41.97 74.88 19.47 58.95 69.12 91.5 45 Libanon 41.63 71.55 16.67 57.07 65.42 89.54 46 Kina 41.4 69.67 15.42 55.99 65.36 89.31 47 Slovenien 39.85 89.83 14.41 65.29 87.57 87.98 48 Lettland 39.65 75.65 13.89 58.23 65.85 87.81 49 Ungern 39.37 73.88 14.71 57.18 74.7 88.48 50 Costa Rica 39.03 68.39 18.75 54.18 65.81 90.86 51 Polen 39.02 67.54 13.18 53.73 47.83 78.63 52 Indonesien 38.95 76.14 13.81 58.14 62.74 87.58 53 Sydafrika 38.65 91.58 20.88 65.96 94.29 92.3 54 Slovakien 38.48 72.36 21.82 55.97 67.42 93.5 55 Saudiarabien 38.43 66.73 13.73 53.04 50.02 86.72 56 Panama 38.13 90.55 31.24 79.67 97.21 96.6 57 Vitryssland 37.94 70.93 17.12 54.96 64.1 89.78 58 Ryssland 37.76 64.76 21.83 51.7 57.85 93.8 59 Tunisien 37.71 74.99 13 56.95 63.39 62.18 60 Makedonien 37.16 70.83 18.39 54.54 73.01 90.84 61 Nepal 37.08 71.76 14.07 54.98 73.65 87.85 62 Peru 36.74 74.26 47.16 56.1 80.07 98.4 63 Brasilien 36.31 69.21 14.77 53.29 52.97 88.62 64 Puerto Rico 36.26 64.57 24.43 50.87 59.31 94.6 65 Turkiet 35.96 97.4 14.43 68.59 92.72 88.32 66 Vietnam 35.85 45.46 12.81 40.81 43.32 60.14 67 Bulgarien 35.64 77.18 17.35 57.08 72.25 89.84 68 Algeriet 35.61 72.04 19.72 54.41 71.68 91.6 69 Rumänien 35.32 75.31 14.86 55.96 64.15 88.65 70 Kenya 35.16 69.92 16.86 53.1 51.23 89.62 71 Kuwait 35.09 89.14 15.32 70.55 89.2 88.98 72 Dominikanska republiken 34.97 66.12 21.08 51.05 62.85 92.5 73 Nigeria 34.78 96.34 16 66.82 82.83 89.38 74 Albanien 34.78 67.9 36.44 51.87 63.47 97.2 75 Bosnien-Hercegovina 34.63 70.82 12.91 53.3 59.3 60.88 76 Cypern 34.61 72.31 13.46 54.06 58.37 85.01 77 Serbien 34.37 69.88 16.19 52.7 66.16 89.42 78 Iran 34.28 73.69 14.92 54.62 59.64 88.71 79 Georgien 33.84 70.73 22.76 52.88 64.43 93.9 80 Irland 33.65 75.32 13.87 55.16 58.24 87.74 81 Ukraina 33.38 68.87 14.33 51.69 53.55 87.97 82 Kazakstan 33.22 49.97 12.8 41.87 52.56 59.08 83 Marocko 33.01 67.36 15.17 50.73 63.2 88.91 84 Egypten 32.94 69.5 28.16 51.81 62.68 95.7 85 Bangladesh 32.89 70.58 22.84 52.34 68.18 94.2 86 Azerbajdzjan 32.88 77.8 13.76 56.06 59.35 87.38 87 Irak 32.55 73.74 14.59 53.81 57.45 88.36 88 Pakistan 32.52 73.36 18.25 53.59 58.14 90.81 89 Venezuela 32.42 71.39 17.16 52.53 53.7 89.84 Har du läst? Bästa gästfrihets- och hotellhanteringsskolor i världen för 2021. Världens bästa modeskolor för 2021. Världens bästa handelshögskolor för 2021. Bästa medicinska skolor i världen för 2021. St. Hyginus, påve (142) Han regerade i ungefär fem år. Han organiserade kyrkans hierarki och fastställde den kyrkliga rangordningen och instiftade också faddrar vid dopet. Hans pontifikat bevittnade början på de gnostiska kättarna.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s